HTML

E-mail értesítő

Google Csoportok
Feliratkozás a Berkenye Viziközmű Társulat hírlevelére
E-mail:
Csoport meglátogatása

A Berkenye Víziközmű Társulat honlapja

A Berkenye Víziközmű Társulat honlapja

Linkblog

Helyzetjelentés és szándéknyilatkozat

2008.03.27. 18:04 :: Tőrös Balázs

Tisztelt lakó- és telektulajdonos társak!

Elnézésüket kérem a késlekedésért, de le kellett egyeztetnem a szándéknyilatkozattal kapcsolatban néhány dolgot az ügyvéd úrral, mielőtt feltöltöttem volna. Ez ma sikerült, így elhárult az akadály a közzététel elől.

SZÁNDÉKNYILATKOZAT LETÖLTÉSE

A fenti dokumentum aláírásával (mint ahogy áttételesen az 50 000 forint befizetésével) ön azon szándékát fejezi ki, hogy a terület közműhelyzetének rendezését társulat létrehozásával kívánja rendezni, élve annak összes előnyével, mint az utófinanszírozás, az állami támogatás, illetve a részletfizetés lehetősége.

Ezekre a dokumentumokra az alakuló közgyűlés összehívásához van szükségünk.

A kitöltött dokumentumokat személyesen vagy postán az alábbi címre várom:

Tőrös Balázs
Berkenye
Tó utca 20.
2641

A biztonság kedvéért javaslom, hogy inkább tértivevénnyel, de legalábbis ajánlottan legyenek szívesek a levelet postára adni.

Amennyiben kérdésük van, kérem keresennek meg a 06 70 314 0680-as telefonszámon, illetve e-mailben, de azokra nem mindig tudok azonnal válaszolni.

További hírem, hogy határidőre elkészült és beadásra került az összes (víz, szennyvíz, esővízelvezetés, utak) terv.

A következő időszakban egyrészt igyekszünk megmozgatni azokat a kapcsolatainkat, amelyeket kálváriánk során szereztünk, annak érdekében, hogy minél hamarabb megkapjuk a pecsétet a tervekre. Másrészt folyamatosan keressük azokat a finanszírozó partnereket, amelyek hitelt nyújtanának a társulatnak. Harmadrészt a fenti dokumentumok gyűjtésével párhuzamosan hozzáfogtunk a társulat alapszabályának elkészítéséhez is.

Tisztelettel

Tőrös Balázs
balazs.toros(kukac)bazska.hu

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkenye.blog.hu/api/trackback/id/tr30399413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Takács Katalin 2008.04.15. 13:01:35

Tisztelt Tulajdonos Társak!

Komoly kételyeink továbbra is fennállnak azzal kapcsolatban, hogy a közmüveket magában foglaló területek tulajdoni, ill. szolgalmi joga valóban rendezve lenne, mivel az idevonatkozó és 2008 január 16-án a berkenyei Önkormányzathoz intézett levelem ezideig válaszra sem lett méltatva. Ime a fentiekben említett levelem tartalma, valamint az azt megelőző levelezés másolata:

"Tisztelt Körjegyző Asszony!

Köszönettel vettem mai faxát, mellyel Schmidt Józsefné polgármester asszony nekem címzett szept.13-i e-mail másolatát volt szíves megküldeni. Ezúton szeretném jelezni, hogy az ott közöltek értelmében a jogi feltételek csupán arra vonatkoznak, hogy a tulajdonos egyetért azzal, hogy a birtokában lévő területekre közmű létesítmények legyenek kiépítve. Ez azonban számomra nem jelent semmilyen garanciát arra nézve, hogy a létesítmények felett a szolgalmi jogot bárki korlátozás nélkül gyakorolhatja. Ezért, mielőtt a közmű kiépítése céljából bármilyen költségek finanszírozására elszánnám magam, elengedhetetlennek tartom azt, hogy legaláb a szolgalmi jogok annak rendje és módja szerint a telekkönyvbe bejegyzésre kerüljenek (amint azt egyébként a Berkenye Község Helyi Építési Szabályzata is előírja).

Várom sz. további állásfoglalását.

Üdvözlettel:

Takács Katalin


--------------------------------------------------------------------------------

Tisztelt Körjegyző Asszony!

Köszönöm a gyors választ. Ami a 2007. szeptember 13-i levelet illeti, sajnos azt a mai napig nem kaptam kézhez.

Telefax számom:
(1) 3571692

Fáradozásait előre is megköszönve,

üdvözlettel:

Takács Katalin


--------------------------------------------------------------------------------

Tisztelt Takács Katalin !

A 2007. szeptember 12-i e-mailére szeptember 13-án már válaszolt is a polgármester asszony, a levél el is
lett küldve. A levelezőrendszerben sajnos máe nincsen meg a levél, viszont ki lett nyomtatva az elküldött válasz.
Ha fax számot tetszik adni, elfaxolom.

Berkenye, 2008.01.16.

Tisztelettel: Árpásné schlenk Judit
körjegyző

--------------------------------------------------------------------------------

----- Original Message -----
From: Molnár Ferenc
To: berkenye@xmail.profinter.hu ; villapark-berkenye@fw.hu
Cc: Hayer.Szilard@freemail.hu ; svedex75@yahoo.se ; kisvarga@freemail.hu ; bandi@interware.hu ; puspoki@humancentrum.hu ; csuhaja@citromail.hu ; Takács Imre ; Balásfalvi-Kiss Róbert ; balazs.toros@bazska.hu ; Timár András ; Rácz Csilla ; Takács Katalin
Sent: Monday, January 14, 2008 3:59 PM
Subject: Berkenye közműellátása


Tisztelt Önkormányzat!


Tőrös Balázs úrtól értesültem, hogy Tripon László, illetve a felszámolás alatt álló Berkenye Projekt Kft. tulajdonában lévő utakat ill. közterületeket előbbi átadta, utóbbi eladta Önöknek, amelyeknek földhivatali bejegyzése folyamatban van.


Ezúton szeretném sz. figyelmüket felhívni, hogy a Berkenye Lakópark közművesítésével kapcsolatos 2007. szeptember 12-i e-mailemre – melynek tartalma pontosan a fent említett tulajdoni jogok rendezésére vonatkozott - a mai napig nem kaptam választ, ezért azt az alábbiakban idézem és egyúttal várom sz. válaszukat a fenti információ megerősítését illetően.

Üdvözlettel:


Takács Katalin


„Tisztelt Polgármester Asszony!


Tárgy: 64-5/2007 sz. körlevél


Hivatkozva az Ön fenti levelére, az abban megjelölt összeg folyósítása előtt a következőket szeretném tisztázni ill. az alábbi néhány kérdésre választ kapni:


Jelenleg ki a levélben jelzett közművesítési területek telekkönyv szerinti tulajdonosa?


Amennyiben azok nem a Berkenye Község Önkormányzata tulajdonát képezik, ez esetben megtörtént–e a szükséges szolgalmi jog bejegyzése?


A tervezői ajánlattételre felkért tervező irodák, ill. a megkapott és kiértékelhető ajánlatok száma.


Amennyiben fentiekre számomra megfelelő választ fogok kapni, maradéktalanul intézkedem a pénz átutalásáról.


Mielőbbi sz. válaszát várva,


üdvözlettel:


Takács Katalin”

Tőrös Balázs 2008.04.16. 07:04:51

Én úgy tudom, hogy minden rendben van, de pont ma fél négykor lesz egy megbeszélés a Polgármesteri Hivatalban ebben a témában. Ha végeztem, megírom itt is egy külön bejegyzésben, mi a helyzet. Ettől persze azt nem tudom én sem, hogy az Önkormányzat miért nem válaszol érdemben.
süti beállítások módosítása