HTML

E-mail értesítő

Google Csoportok
Feliratkozás a Berkenye Viziközmű Társulat hírlevelére
E-mail:
Csoport meglátogatása

A Berkenye Víziközmű Társulat honlapja

A Berkenye Víziközmű Társulat honlapja

Linkblog

Állásfoglalás a rétsági Építésügyi hatóságtól

2010.05.02. 21:53 :: Tőrös Balázs

Tisztelt Tulajdonostársak!

A közelmúltban lezajlott pozitív változásoknak köszönhetően ismét lehet építési engedélyt kapni a területen.

Részletek a mellékelt dokumentumban:
http://dl.dropbox.com/u/616656/epitesi_emlekezteto_20100430.pdf

Kiemeltem a fontosabb részleteket...

Építési engedély csak kikötéssel adható:

  • a kérelem mellékleteként benyújtásra kerülő tervezői nyilatkozatban a tervező térjen ki arra, hogy a víziközmű hálózat kivitelezése folyamatban van (193/2009. (IX.15.) Korm.rendelet 19.§ (2) f) pontja)
  • az építtető a kérelemmel együtt köteles nyilatkozni arról, hogy tudomásul veszi, hogy amennyiben a víziközmű hálózat nem készül el, illetve azt a Nyugat-Nógrád Vízmű Kft. üzemeltetésre nem veszi át, úgy az elkészült épületre használatbavételi engedély nem adható. Ezt a kikötést az építési engedély határozat is tartalmazni fogja!

Használatbavételi engedély:

  • A használatbavételi engedély kérelemhez a közműnyilatkozatok benyújtása minden esetben szükséges (193/2009. (IX.15.) Korm. rendelet 36. § c) pontja), ezért használatbavételi engedély csak a víziközmű hálózat elkészülte után, akkor adható ki, ha a Nyugat-Nógrád Vízmű Kft. a hálózatot üzemeltetésre átvette, és erről a hivatalos dokumentáció rendelkezésre áll.
  • Szakaszolt megvalósítás esetén a szakasz használatbavétele csak akkor engedélyezhető, ha az oltóvíz egyidejűleg biztosított. (Berkenye, HÉSz)
  • Amennyiben a közterületen kiépült a közüzemi vízhálózat, új létesítmény esetén az arra való csatlakozás kötelező (új létesítmény, ami használatbavételi engedéllyel nem rendelkezik). (Berkenye, HÉSz)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://berkenye.blog.hu/api/trackback/id/tr381969745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása