HTML

E-mail értesítő

Google Csoportok
Feliratkozás a Berkenye Viziközmű Társulat hírlevelére
E-mail:
Csoport meglátogatása

A Berkenye Víziközmű Társulat honlapja

A Berkenye Víziközmű Társulat honlapja

Linkblog

Összegyűltek a szándéknyilatkozatok

2008.05.15. 07:14 :: Tőrös Balázs

Tisztelt lakó- és telektulajdonos társak!

Jó hírekkel szolgálhatok.

Egyrészt összegyűlt a szükséges mennyiségű (50% + 1 fő) szándéknyilatkozat, így hozzáfoghatunk a víziközmű-társulat megalapításához. Ezzel a folyamat első szakasza, a szervezési fázis lezárult.

Másrészt, ha összeadom az eddig beérkezett és a napokban várhatóan beérkező szándéknyilatkozatok számát, és hozzáveszem azokat a telektulajdonosokat, akik az 50 000 forintos hozzájárulást befizették, de szándéknyilatkozatot nem küldtek, és nem is értem el őket, akkor nemcsak hogy könnyedén átlépjük az alapításhoz szükséges kétharmados többséget is, de a belépni kívánó telektulajdonosok aránya el fogja érni a csaknem 80%-ot.

Harmadrészt a benyújtott tervekkel kapcsolatban a hatóságok kifogást nem emeltek.

Pecsétünk azért nincs még a terven, mert meg kellett egyezni azokkal az "ó-berkenyei" telektulajdonosokkal, akiknek a területén keresztül beérkezik a víz, és akiknek a területén keresztül távozik a szennyvíz.

Egy aláírásra várunk, de a szóbeli megegyezés itt is megszületett, így napok, legfeljebb hetek kérdése, mire érvényes tervvel rendelkezünk.

Mi fog ezután történni?

Hozzáfogtunk a banki ajánlatok összegyűjtéséhez, de ezek egyelőre csak tapogatózó megbeszélések, hiszen nem tudjuk pontosan, mekkora összegű hitelt kell felvennünk. Pozitívum, hogy a pénzintézetek egy ilyen kis település víziközmű-társulatában is partnert látnak.

Az ajánlatok alapján jól látszik, mennyivel jobban fogunk járni, ha hitelhez folyamodunk, hiszen a részletfizetési lehetőség mellett számos kedvezménnyel számolhatunk.

A terv elfogadása után ajánlatot fogunk kérni a tervet készítő Akviron Kft.-től a munka kivitelezésére. Ezt az ajánlatot fogjuk felhasználni az előzetes kalkulációk elkészítéséhez, de ez nem jelenti azt automatikusan, hogy őket bíznánk meg a tényleges kivitelezéssel.

Arról van szó, hogy a víziközmű-társulatnak rendelkeznie kell egy költségvetéssel, egy befizetési tervvel, amit csak így tudunk összeállítani. Ezen a befizetési terven módosítani lehet, de úgy lenne célszerű, ha csak lefele változtatnánk, tehát valamelyest túl kell terveznünk, tartalékot kell képeznünk.

Amikor megvannak a kalkulációk, kiküldjük a víziközmű-társulat alapító közgyűlésére a meghívókat.

Ez tartalmazni fogja a közgyűlés időpontját és helyszínét, az alapszabályt, a megválasztandó tisztségviselők pozícióit, a hatósági engedélyek másolatát, a költségvetést és a befizetési tervet, valamint egy meghatalmazást, amellyel lehetővé tehetik, hogy tulajdonostársuk az önök nevében is nyilatkozhasson akár az alakuló közgyűlésen, akár később.

Ezt a meghatalmazást a blogon is elérhetővé fogom tenni és nyomatékosan kérek mindenkit, aki nem tervezi, hogy eljön az alakuló közgyűlésre, de nem szeretne kimaradni a víziközmű-társulatból, hogy hatalmazza meg egy tulajdonostársát.

A megalakulás után kiválasztjuk a kivitelezőt, és a hitel felvétele után megkezdődik a munka.

Azt gondolom, hogy reális esély van arra, hogy még ebben az évben elkészüljön a terület új bekötési pontja, és ezzel az úgynevezett első szakasz víz- és csatornakérdése megoldódjon.

A következő év tavaszán pedig megépülhetnének az úgynevezett második szakaszon is a víziközművek.

Persze azt sem fogjuk bánni szerintem, ha mindennel végeznénk még 2008-ban.

Tisztelettel

Tőrös Balázs
balazs.toros(kukac)bazska.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://berkenye.blog.hu/api/trackback/id/tr68469463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása