HTML

E-mail értesítő

Google Csoportok
Feliratkozás a Berkenye Viziközmű Társulat hírlevelére
E-mail:
Csoport meglátogatása

A Berkenye Víziközmű Társulat honlapja

A Berkenye Víziközmű Társulat honlapja

Linkblog

Összefoglaló az elmúlt hetek történéseiről

2008.03.17. 16:51 :: Tőrös Balázs

Tisztelt lakó- és telektulajdonos társak!

Az, hogy az elmúlt hetekben nem frissült az oldal, nem jelentette azt, hogy ne történtek volna előrelépések az ügyünkben.

A következőkben igyekszem összefoglalni, hol is tartunk.

A január 19-én megtartott gyűlésen ismertettük a beérkezett ajánlatokat. Az összefoglaló jellegű tájékoztatás után mindenkinek alkalma volt áttanulmányozni a dokumentumokat, mielőtt (a felmerülő kérdések megválaszolása után) arra kértük volna a megjelenteket, hogy rangsorolják az ajánlatokat. A szavazatok összeszámlálása után a megjelentek úgy döntöttek, és döntésüket aláírásukkal is hitelesítették, hogy az Akviron Kft.-vel fogjuk megkezdeni a tárgyalásokat.

Szubjektív véleményem szerint az Akviron Kft. mellett kedvező árszabása, az ajánlatban foglalt szolgáltatások teljes körűsége, illetve a cég helyismerete szólt.

A lakógyűlésen megjelentek úgy döntöttek, hogy a tervezési folyamatot az érintettek közül Balásfalvi-Kiss Róbert, Székely András és Tőrös Balázs fogja felügyelni. A műszaki tartalom makulátlanságáért egy elismert szakember, Sipőcz Ernő mérnök közgazdász felel, akinek a személye garancia arra, hogy az elkészült terv minden előírásnak megfeleljen.

Időközben felmerült egy pályázati lehetőség is, melynek segítségével lehetőségünk lenne 10%-os önerő kifizetése mellett elkészíteni, illetve használhatóvá tenni a terület úthálózatát. Ez egyben azt is jelentené, hogy az esővíz elvezetése is megoldott lenne, és költségei nem terhelnék a lakóközösséget.

Mivel a pályázat benyújtásának alapfeltétele egy beadott engedélyezési terv volt, kibővítettük az Akviron Kft. feladatkörét, így az elkészült terv már az utakat is magába fogja foglalni.

Mivel anyagi lehetőségeink kifejezetten szűkösek, a felmerülő pluszköltségeket teljes egészében egy tulajdonostársunk vállalta magára.

A tervek tehát készülnek, mi pedig hozzáfoghatunk a társulat megalapításához.

Ha azt feltételezzük, hogy aki befizette az 50 000 forintos tervezési hozzájárulást, az a társulat létrehozásában is részt kíván venni, akkor elmondhatjuk, hogy a terület teljes egészére rendelkezünk a megalakuláshoz szükséges 66%-os többséggel.

Felvettük a kapcsolatot egy ügyvéddel, aki felvázolta az előttünk álló feladatokat.

Első lépésként arra kérném önöket, hogy töltsenek ki egy szándéknyilatkozatot, amelyben kijelentik, hogy a területen kialakult helyzetet társulat útján kívánják megvalósítani.

A szándéknyilatkozatot még a mai nap folyamán, de legkésőbb holnap reggelig letölthetővé teszem az oldalon.

Az Önkormányzat segítségével hozzájutottunk egy friss címlistához is, így jó esélyeink vannak arra, hogy minél több telektulajdonoshoz eljutunk és növelni tudjuk a társulat támogatóinak arányát.

Tisztelettel

Tőrös Balázs
balazs.toros(kukac)bazska.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://berkenye.blog.hu/api/trackback/id/tr52384780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása