HTML

E-mail értesítő

Google Csoportok
Feliratkozás a Berkenye Viziközmű Társulat hírlevelére
E-mail:
Csoport meglátogatása

A Berkenye Víziközmű Társulat honlapja

A Berkenye Víziközmű Társulat honlapja

Linkblog

Számlaegyeztetés Vogel úrral

2007.10.02. 00:48 :: Tőrös Balázs

Tisztelt lakó- és telektulajdonos társak!

Múlt hét hétfőn a Nyugat-Nógrád Vízmű Kft.-nél jártam, ahol átestem egy régóta esedékes számlaegyeztetésen Vogel Csaba ügyvezető igazgatóval, illetve egy illetékes kolléganőjével.

A terület az elmúlt egy évben valamivel több mint 250 000 forint tartozást halmozott fel. Ennek az elmaradásnak jelentős részét az okozta, hogy míg a területen vizet használók csak akkor fizettek szennyvízdíjat, ha vízfogyasztásuk ténylegesen érintette a szennyvízhálózatot, addig a Nyugat-Nógrád Vízmű Kft. minden egyes m3 víz után kiszámlázott egy m3 szennyvíz- és környezetterhelési díjat is.

Sikerült elérnem, hogy a Nyugat-Nógrád Vízmű Kft. a 2007-ben keletkezett, a szennyvízhálózatot nem terhelő fogyasztást visszamenőleg jóváírja folyószámlánkon. Ez a gyakorlatban nagyjából 155 000 forinttal csökkentette a terület tartozását.

A fennmaradó 90 000 forint kiegyenlítésére múlt pénteki határidővel ígéretet tettem.

Mivel más választásom nem volt, az összeget szétosztottam egyenlő részekre, és ráterheltem a területen mérőórával rendelkezőkre. Ezúton is köszönöm lakó- és telektulajdonos társaim megértését és együttműködését, hiszen a fent említett összeget egy nappal korábban, már csütörtökön át tudtam utalni a Nyugat-Nógrád Vízmű Kft. folyószámlájára, akik még aznap megszüntették a terület vízkorlátozását.

Vagyis jelenleg a területnek papíron nincs tartozása a Nyugat-Nógrád Vízmű Kft. felé.

A múlt héten az is bebizonyosodott, hogy a vízórák leolvasására létrehozott új rendszer működőképes. A Nyugat-Nógrád Vízmű Kft. leolvasójának távozása után 24 órával minden mérőóra aktuális állása megérkezett hozzám, így időben el tudtam küldeni azt az e-mailt, amely a szennyvízterhelést nem jelentő mérőórákon mért összesített fogyasztást tartalmazta.

Ma beszéltem a Nyugat-Nógrád Vízmű Kft. számlázási ügyekben illetékes kolléganőjével, aki arról tájékoztatott, hogy a korrigált számla kiküldésre került, vagyis azt mondhatom, hogy ha az óraállások bejelentése a továbbiakban is ilyen zökkenőmentesen zajlik, többé senkinek sem kell igazságtalanul szennyvízdíjat fizetnie.

Szerdán végig fogom járni a területet, és el fogom kérni a szeptember hónapra eső vízdíjat. Ahogy ezt már jeleztem, ebben a hónapban még, és remélem, most utoljára, a tényleges fogyasztáson felül egy nagyjából 2000 forintos többletbefizetés várható.

Ez annak "köszönhető", hogy vízóráinkat nem a Nyugat-Nógrád Vízmű Kft.-vel összhangban olvastuk le, így noha papíron már "nullán vagyunk", fennáll egy virtuális tartozás. Ez abból adódik, hogy amíg a jelenleg kiküldés alatt álló számla az augusztus 24-e és szeptember 25-e között mért fogyasztásra vonatkozik, addig mi a múlt héten csak az elmúlt két hét fogyasztását jelentettük le.

A két érték között lévő csaknem 80 m3-es differenciát kell tehát összeadnunk, ami egy háztartásra lebontva a fent említett 2000 forint környékén áll meg.

A következő hónap végén ismét (és mostantól mindig) együtt olvassuk le vízóráinkat, így a főmérő és az almérők összesített fogyasztása között csak minimális eltérés várható. Ettől függetlenül minden hónapban várható némi túlfizetés, de reményeim szerint ennek mértéke csak egy-kétszáz forintban lesz mérhető.

Amennyiben az eltérés ennél nagyobb, akkor vagy elfolyik valahol a víz, vagy valaki nem játszik tisztességesen.

Ezúton tájékoztatom önöket, hogy az év végén esedékes leolvasásnál a Nyugat-Nógrád Vízmű Kft. munkatársa is el fog kísérni, és együtt fogjuk leolvasni a mérőórák állását.

Tisztelettel

Tőrös Balázs
balazs.toros(kukac)bazska.hu

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkenye.blog.hu/api/trackback/id/tr85183099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kierblewski Máriusz 2007.10.03. 16:19:35

Tényleg lement egy újabb adás a tv2 műsorán?? Igaz a hír??...marius

Kulcsar Anita 2007.10.08. 13:55:54

Szia Balázs!

Van információtok, hogy hány telek tulajdonos fizette be szeptember 30-ig az 50.000Ft-os terv hozzájárulást?

Anita

Kierblewski Máriusz 2007.10.09. 09:19:13

ez engem is érdekelne....m

Erdélyi Bálint 2007.10.10. 12:37:33

Igen, október 10-e van, és nagy a hallgatás! Nyilván csak az érintettek egy része fizette be az összeget, de sajnos erre számitani lehetett, és most el kéne dönteni, hogy hogyan tovább, de ehhez legalább az arányokat tudni kéne. Bizottságot sem szavaztunk meg. Mik lennének a következő lépések?

Tőrös Balázs 2007.10.11. 08:13:43

Elnézést, családi dolgok kicsit lassítanak, de a jövő hétre megint felpörgök. Én úgy tudom, hogy 40 és 50 között van a befizetések száma, de folyamatosan zajlik a többiek meggyőzése. Jövő héten beszedem a szeptemberi vízdíjat, aztán kikérem a tételes listát.
süti beállítások módosítása