HTML

E-mail értesítő

Google Csoportok
Feliratkozás a Berkenye Viziközmű Társulat hírlevelére
E-mail:
Csoport meglátogatása

A Berkenye Víziközmű Társulat honlapja

A Berkenye Víziközmű Társulat honlapja

Linkblog

A szombati tulajdonosi gyűlés apropóján

2010.01.05. 09:49 :: Tőrös Balázs

Tisztelt Berkenyei Telektulajdonos!

2009. november 28-án ingatlantulajdonosi gyűlést tartottunk, melyen a berkenyei lakóparkban lévő ingatlantulajdonosok nagy része megjelent. Célunk az volt, hogy a terület tisztázatlan vízhálózatának sorsát rendezzük, társaságot hozzunk létre. Erre a terület fejlődése, az építési- és lakhatási engedélyek megszerzése, az ingatlanok piacképes állapotba hozása miatt van elengedhetetlen szükség.

Mint azt már többször kifejtettük: közös összefogásban csak víziközmű társaság alapításával oldható meg problémánk. Minden erőnkkel ennek megalapításán fáradozunk, a törvény ezt mondja: az érdekeltségi területen lévő ingatlanok 67%-a kell, hogy ezt az utat válassza, így a maradék egyharmad kényszertagként kerül a társaságba.

Nagy meglepetés volt számunkra, hogy a fent említett időpontban nem jelentünk meg kellő számban, így nem volt döntőképes a tisztelt tulajdonosi plénum. Nem érdekünk a "csőbehúzás", a félrevezetés, mindannyian megjártuk, igen sokba került eddig a legális hálózat hiánya (illetékfizetési kötelezettségek, hitel-elutasítás, piacképtelenség, építési engedélyek kiadásának felfüggesztése stb.).

Nem tudunk egyetérteni azokkal, akik legyintenek: majd lesz valahogy. Létrehoztunk egy internetes blogot, telefonon is elérhetőek vagyunk, ha kérdeznek, válaszolunk! Mivel nem miattunk alakult így a történet, nem mindig tudjuk rögtön a válaszokat. Ekkor kutatunk, nyomozunk, mert új ötletet is adhat egy-egy kérdés!

Berkenye település önkormányzata a szervezésben tud segíteni, mert nem rendelkezik jelentős anyagi forrásokkal, továbbá az általunk felkeresett kivitelezők – a rossz gazdasági helyzetben – sem hajlandók beruházóként megjelenni. Egy út maradt a kivitelezés finanszírozására: a telektulajdonosok anyagi tehervállalása.

Természetesen figyeljük a pályázati lehetőségeket, jelenleg is van bennünket érintő, megpályázható támogatás. (Hiú ábránd lenne erről "elnyert támogatásként" beszélni, de mindent megteszünk, hogy jó hírrel szolgálhassunk!) Az egyenlő mértékű tehervállalást csak a nonprofit víziközmű társaságba való tömörülés garantálja. Így az önkormányzat a nemfizetőktől is behajtja a rájuk eső részt – törvényesen! A társaság hivatalosan működik, számlát ad a befizetésekről (mind magán, mind jogi személynek), vezetése ellenőrzött, tevékenységéről köteles beszámolni a tagoknak.

A megalakuló társulat elsődleges feladatának az ivóvíz-hálózat rendbetételét/kiépítését tekinti a teljes lakóparki területen. (Az építési- és lakhatási engedélyek kiadása ehhez kötött.) Szintén feladata a szennyvízhálózat rendbetétele/kiépítése a teljes érintettségi területen. A csapadékvíz elvezetés megoldása sem halasztható: nagyobb építkezési hullám, továbbá út- illetve térburkolatok kialakítása koncentrálja az elfolyó csapadékvizet, mely jelentős eróziót végez és a völgyben lévő ingatlanokat is komolyan veszélyezteti.

2010. január 9-én 10 órakor újra találkozunk, s bízunk abban, hogy megalakul a Berkenye Víziközmű Társulat! Elkezdhetjük a hivatalos munkát és év végére minden tulajdonosnak rossz emlék lesz a jelenlegi áldatlan állapot!

Megjelenésére vagy meghatalmazott küldésére feltétlenül számítunk!

Minden tulajdonost kérünk, ha kérdésük, vagy véleményük van, keressenek! Álláspontjukat osszák meg velünk!

A Szervező Bizottság nevében maradok tisztelettel:
Balásfalvi-Kiss Róbert
+36 30 206 8276
berkenyelakopark@gmail.com

Meghatalmazás letöltése:
http://dl.getdropbox.com/u/616656/meghivo_es_meghatalmazas_091101.doc

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://berkenye.blog.hu/api/trackback/id/tr611647615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása