HTML

E-mail értesítő

Google Csoportok
Feliratkozás a Berkenye Viziközmű Társulat hírlevelére
E-mail:
Csoport meglátogatása

A Berkenye Víziközmű Társulat honlapja

A Berkenye Víziközmű Társulat honlapja

Linkblog

Látogatóban Vogel úrnál

2007.09.20. 10:52 :: Tőrös Balázs

Tisztelt lakó- és telektulajdonos társak!

A tegnapi nap reggelén Feles László társaságában felkerestem Vogel Csabát, a Nyugat-Nógrád Vízmű Kft. ügyvezető igazgatóját. Látogatásunknak két célja volt. Egyrészt befizetési csekkjeink bemutatásával szerettük volna elérni, hogy a vízszolgáltatás korlátozása megszűnjön, másrészt volt néhány kérdésünk, amelyre szerettünk volna választ kapni.

Abban azt hiszem egyetérthetünk, hogy a jelenlegi állapotok tarthatatlanok, márpedig tetszik, nem tetszik, amíg a területen nem rendeződik a vízellátás kérdése, meg kell tanulnunk együtt élni egymással.

A Nyugat-Nógrád Vízmű Kft. szerint 2007. augusztus 14-én a terület tartozása 482 743 forint volt. A tegnapi napon bemutattuk az azóta befizetett két csekket. Az egyik 56 600, a másik 316 500 forint átutalását igazolja. Ha ehhez hozzáveszem a Sárosi család nagyjából 24 500 forintos, egyénileg rendezésre kerülő tartozását, még akkor is kb. 85 000 forinttal tartozunk a Nyugat-Nógrád Vízmű Kft.-nek. A helyzetet súlyosbítja, hogy a hónap elején minden bizonnyal ismét itt járt a leolvasó, és feljegyezte augusztusi fogyasztásunkat. Tehát azt gondolom, hogy egy nagyjából 300 000 forintos tartozást görgetünk magunk előtt úgy is, hogy mindenki visszamenőleg is kifizette a rá eső szennyvízdíjat.

Vogel úr megvizsgálta a csekkeket, és kijelentette, hogy a vízszolgáltatás további korlátozását leállítja, de a szűkítő a helyén marad addig, amíg ki nem derül, hogy honnan ered ez a tartozás.

Az ezt tisztázó megbeszélésre várhatóan jövő héten fog sor kerülni, ahol egy pénzügyes kolléga társaságában tételesen át fogjuk nézni a terület folyószámláját, a Nyugat-Nógrád Vízmű Kft. könyvelési alapelveit, és utána járunk, hogy honnan keletkezik a különbözet.

Megjegyzem, hogy Vogel úr kijelentette, hogy a Nyugat-Nógrád Vízmű Kft.-nek egyetlen igazodása pontja van a számlázás során, ez pedig a lent található hitelesített főmérő.

Vogel úrnak sem volt ötlete arra vonatkozóan, hogy honnan ered a tartozás, de kijelentette, hogy a terület semmilyen pluszköltséget nem fizet az alapdíjon, az ivó- és szennyvízdíjon, illetve a környezet-terhelési hozzájáruláson kívül.

Felvetettem a vízdíj csökkentését, tekintettel arra, hogy a szolgáltatott víz minőségére a Nyugat-Nógrád Vízmű Kft. nem vállal felelősséget. Vogel úr elmondta, hogy a jogszabályok szerint a Nyugat-Nógrád Vízmű Kft. kötelessége mindössze annyi, hogy a mérőóra utáni legfeljebb 10 cm-es csőszakaszon garantálja a víz minőségét, és ennek az előírásnak a beérkező víz minősége megfelel.

Értelemszerűen, ha majd egyszer mindenki leszerződik a Nyugat-Nógrád Vízmű Kft.-vel, akkor a jogszabály már minden egyes fogyasztó külön vízórájára vonatkozik majd.

Ennek megfelelően nem merülhet fel annak a lehetősége, hogy a jelenleg kiszámlázott bruttó 738 forintos vízdíj csökkenjen.

Átadtam azt a listát, amely a területen jelenleg vizet használó lakók és telektulajdonosok nevét, címét, mérőórájának számát, illetve típusát (főmérő, kerti csap, stb.) tartalmazza. Vogel úr aláírásával igazolta, hogy a listát átvette, és a következő megoldási javaslattal állt elő a jövőre nézve.

Ígéretet tett arra, hogy a jövőben a Nyugat-Nógrád Vízmű Kft. telefonon, vagy e-mailben előzetesen értesít a következő leolvasás időpontjáról. Én ezt az információt közzéteszem a kereszteződésben felállításra kerülő faliújságon. Önök lehetőség szerint azon a napon olvassák le vízóráikat, feljönnek hozzám, lediktálják az értékeket, kiegyenlítik a víz- és szennyvízdíjat, én pedig összesítem azon órák fogyasztását, amelyek nem terhelik a szennyvízhálózatot, és az értéket leadom a Nyugat-Nógrád Vízmű Kft.-nek egy e-mailben. Ők a számlát már ennek figyelembe vételével fogják kiállítani, így megszűnik az igazságtalan elszámolás, önök pedig pontosan annyit fognak fizetni, amennyit fogyasztottak

Ehhez fizetési fegyelemre, és a határidők szigorú betartására lesz szükség, különben nem fogunk egyről a kettőre jutni.

Kérem együtt- és közreműködésüket!

Végül, de egyáltalán nem utolsósorban Vogel Csaba ígéretet tett arra, hogy a már említett, jövő hétre tervezett megbeszélésen a megfelelő dokumentumok birtokában (ezek összegyűjtése, rendszerezése folyamatban van) áttekinti az elmúlt egy évben a szennyvízrendszert nem terhelő mérőórákhoz kapcsolódó fogyasztásokat, és nem zárkózott el az utólagos kompenzáció lehetősége elől sem, ami az esetünkben a tartozás elengedését és a tiszta lappal indulást jelentené.

Tisztelettel

Tőrös Balázs
balazs.toros(kukac)bazska.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://berkenye.blog.hu/api/trackback/id/tr2171165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása